Lite knåpat...

eller ok, lite och lite var kanske en underdrift. Har fått för mig att jag skall jobba av lite tyger som har blivit liggande. Och eftersom det går mot höst och barnen vill ha pyjamaser till hösten/vintern så vad passar då bättre än lite pyjamassömnad. Först ut i tyghögen var de gröna flodhästarna som jag faktiskt inte sytt någonting alls i ännu. Men nu är tygbiten t o m helt slut. Använde upp hela tyget och det resulterade i en varsin pyjamas till barnen samt ett gäng kalsonger (det går alltid åt). Till pyjamaserna hade jag också sådan tur att den svarta mudd jag hade hemma räckte precis. Eller rättare sagt, jag lyckades anpassa mina muddar så att det lyckades räcka. Riktigt nöjd med dagens "aktiviteter" är jag. Och nej, det är inte ett tecken på att jag börjar gå in i depressionen igen (för de som tidigare har trott att sömnaden är en orsak) utan det här rär ren syglädje det handlar om. Jag syr bara när jag själv verkligen vill och har lust. Nåväl, lite bilder skall ni få också:


Ser kanske lite rörigt ut på bilden, men, men så får det bli. Pyjamaserna är sydda i stl 92, 104 & 116. Byxorna var ett tidigare oprövat mönster som dock har legat färdigt sedan länge. Dock tyckte jag att byxorna såg stora ut och när äldsta sonen lite snabbt fick prova fick jag det bekräftat också. Så jag har gjort om stl 86-110 till stl 92-116 i stället. Alltså bara ändrat några siffor på mönstret ;-). Gällande tröjorna så är det också en ny variant. Eller ursprunget är mina gamla hederliga mönster, men även där har jag gjort en massa ändringar. De är numera smalare, men lite längre vilket jag tycker är betydligt snyggare. Så jag har klottrat om lite på de gamla mönstrena där också med andra ord.



För att göra slut på ALLT tyg och då menar jag verkligen allt, så blev det lite kalsonger också. Minstingen börjar ju vara riktigt intresserad av att sluta med blöja, så där blev det 4 nya par i stl 98, dock har de fått kompletteras med lite svart strechjersey. Mysigt OCH snyggt! Äldsta sonen blev det ett par nya kalsonger till i stl 110/116 och mellankillen fick också ett par i stl 104. Just nu är det allmän oreda i kalsonglådan då ingen vet vems kalsonger som är vems så därför hade jag tänkt ta ett nytt grepp för att få ordning där. Dessa kommer få ligga lite på vänt, till en massa andra kalsonger också är färdiga.