Meps & matchande scarf till mig själv

Som tidigare nämnt så blev jag sugen på en meps till mig själv också efter att ha sytt till de två mellersta sönerna. Men för egen del valde jag att sy den i två mönstrade tyger och göra den vändsydd så att det går att välja mönster efter humör. Jag har alltid varit urusel på handsömnad, mycket för att jag vill se snabbt resultat och har dåligt tålamod för "pill". Men nu har jag lärt mig hur man skall göra en riktigt bra och näst intill osynlig handsöm för att få det snyggt när man vändsyr. När jag väl fick till formen på kepsskärmen kan jag säga att det inte är ett dugg svårt att sy sig en meps, skärmmössa eller vad man nu vill kalla den. Det tar lite längre tid, men är mycket roligare än att sy en vanlig mössa.



Tyg: Medaljonger från JNYdesign & klöver från Liandlo i härlig förening. Och en trött 4-barnsmorsa som visar det hela. Bjuder på en bild på 6-åringen också som ser snäppet coolare ut i morsans meps ;-) Storlek 52/54.


Redan innan jag sydde mössan hade jag en spetsscarf i de här tygerna på gång till mig själv. Gillade ju kombinationen så skarpt när jag sydde till min syster i födelsedagspresent, så tanken var en favorit i repris. Spetsen är en annan, men i övrigt är den lika (fast jag tror hennes blev snyggare sömnadsmässigt). Och jag är jättenöjd med hur kombon blev med både meps och scarf. Men ni får bara se livebild på mössan för bilderna maken tog på hela stassen igår kväll blev rent utsagt katastrof ;-).
 


Scarfen i samma tyger som ovan, toppat med en spets från Swelogent.