Sytt, sytt & sytt!

Japp, förra helgen fick jag äntligen tid över och kom loss så jag kunde sitta & sy "privat" tillsammans med ett helt gäng härliga tjejer. Det går verkligen i perioder det där numera & det är inte så ofta det hinns med. Självklart är det toppen att företaget går bra, men lite mer sytid mellan varven vore inte fel ;-).
 
Nåväl, jag tänker inte tjoa så mkt om det & inte skriva så mkt om de bilder jag hostar upp heller. Men jag hoppas de skall inspirera er. Det blir en riktig bildbomb i alla fall :-D.
 
Fram-och baksida på tröja i tyg från webshopen. Storlek 104 till minstingen i familjen. Eget mönster till samtliga tröjor.
 
Samma läckra tyg som till minstingen, men denna tröja i stl 140 till 8-åringen. Lika, men ändå olika.
 
Och ytterligare en tröja till 10-åringen denna gång i storlek 146. En tygrapport är ca 75x160 cm & räcker till fram-och bakstycke samt en ärm. I övrigt har jag fått komplettera med delar från flera rapporter.
 
Inte så ofta grabbarna vill ha lika numera, men detta tyg föll dem i smaken (och jaa, jag har faktiskt en egen också. Bara maken som saknar en tröja i tyget). Storlek 152 till 12-åringen (de är verkligen tripp trapp trull nu).
 
Velourbyxa i GOTS certifierad velour från Andersson & Hjalmarson. Härligaste ärtgröna färgen. Fickdetaljer från lejontyget ovan & de är sydda efter eget mönster i storlek 104 till minstingen.
 
Äntligen har jag lyckats prova på att sy i den bomullsfleece jag har i shopen. Först ut blev egentligen ett par riktigt enkla byxor i storlek 80, men de här är roligare att visa upp ;-). Storlek 104 till "lillkillen". Fleecen som är helt GOTS certifierad & i 100% bomull hittar du HÄR. Även den grå mudden kommer från shopen och är GOTS certifierad, den finns HÄR.
 
Ett "must have" tyg för mig & yngsta sonen. Går en på Pandans förskola är det lite extra kul med fina tyger med pandor på. Andrea Laurens tyg är så himla fint (har det i fler färger). Detta är en tunnare jogging och sonen valde färgen. Till huvtröjan gick nästan en hel meter åt (använda ju samma tyg invändigt i huvan som sväljer en del tyg). Storlek ca 104/110 och mönster Ottobre nr 6 2012 (lånade från en vän). Mudd från shopen.
 
Mer i bomullsfleecen. Den är så himla härlig. Skall sy till mig själv också så jag får känna själv hur den värmer och "uppför sig". Men får snällt vänta till nya sändningen av tyg är hemma ;-). Samma mönster som ovan, tyger från shopen (förutom Lo-djurstyget) & samtliga GOTS certifierade rakt igenom.
 
Sist ut denna omgång en härlig tröja med Lo-djur. Tyget är från en tidigare NOSH kollektion. Tyvärr inget jag nappade på när det fanns att köpa mer utav vilket jag kan ångra lite nu. Så fint! Storlek 104 till minstingen & eget mönster.
 
Det är inte så ofta jag hinner med att göra utsvävningar & prova nya mönster nuförtiden (varken göra egna eller prova befintliga). Men den här gången så lyckades jag ju med andra ord prova på ett mönster som jag dessutom gillade riktigt bra. Och då blev det dubbelt upp :-D. Skall försöka knåpa ihop något eget med ungefär samma tänk. Är inte så förtjust i tröjmönster med isydd ärm utan föredrar raglanskärning. Så det vill jag ha! Men för ovanlighetens skull kändes huvan i perfekt proportion mot plagget. Ingen gigantisk sak eller för liten, utan riktigt väl avvägd och sitter bra på. Har massor mera att visa upp, men det får bli en annan dag :-D.
 
På återseende!
 
Kommentera inlägget här: